Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Julia Voskuil

Vanaf 26 september 2017 is ‘De Smaak van Bloemen’ leverbaar, een fleurig boek voor tuiniers en lekkerbekken. De titel komt je misschien bekend voor? In 1991 verscheen van de hand van Elisabeth de Lestrieux een prachtig kunstboek met die titel. Elisabeth was met het onderwerp haar tijd ver vooruit. Nu, ruim 25 jaar later, groeit de belangstelling voor het culinair gebruik van bloemen, wat voor uitgeverij Terra aanleiding was om een volledig nieuwe uitgave voor te bereiden.

De titel is een eerbetoon aan Elisabeth. Ze heeft menigeen met haar boek geïnspireerd, zoals bleek toen ik voor deze actuele versie in haar voetsporen trad. Ook dit boek is prachtig uitgevoerd, maar praktischer en anders van opzet. Tuiniers vinden er veel planteninformatie in, hobbykoks krijgen ideeën aangereikt met interviews en recepten van gepassioneerde professionals. Hun bijdragen zijn een persoonlijke ode aan de natuur.

Uitgeverij Terra

192 pag. gebonden

€ 24,99

EAN 9789089897367

ur-code: tuinieren